...

Modelo 210: En guide for ikke-bosatte med eiendom i Spania

Innholdsfortegnelse

Visste du at hver ikke-bosatt eiendomseier i Spania er pålagt å levere en årlig selvangivelse, Modelo 210, til Agencia Tributaria? Uansett om eiendommen din står tom, brukes til personlige formål, eller er leid ut, er det avgjørende å overholde denne forpliktelsen.

Denne guiden har som mål å gi utfyllende informasjon om Modelo 210. Med informasjon om frister for innlevering og viktige hensyn for ikke-bosatte som eier eiendom i Spania.

Hva er Modelo 210?

Har man kjøpt eiendom i Spania som ikke-bosatt medfører det et ansvar for å håndtere inntektsskatt for ikke-bosatte (Impuesto sobre la Renta de No Residentes – IRNR). Denne skatten erklæres via Modelo 210-skjemaet. Modelo 210 er en årlig selvangivelse som alle ikke-bosatte som eier eiendom i Spania må navigere gjennom. Denne skatten gjelder enten eiendommen er utleid, står tom, eller kun brukes til personlige formål. For de som leier ut eiendommene sine, er ytterligere kvartalsvise rapporteringer obligatoriske.

Det er viktig å merke seg at Modelo 210 betales i tillegg til eventuelle lokale skatter du kan pådra deg for eiendommen, som IBI, SUMA, eller søppelavgift.

Modelo 210 er eiers eget ansvar

En bemerkelsesverdig egenskap ved Modelo 210 er dens natur som selvvurdering. Ikke-bosatte med eiendom i Spania er ansvarlige for å fylle ut selvangivelsen og sikre rettidig betaling av eventuelle skyldige skatter. I motsetning til noen jurisdiksjoner, sendes det ikke ut påminnelser fra skattekontoret.

Modelo 210 ved flere eiere av en spansk eiendom

I Spania må alle eiere av eiendommen levere individuelle selvangivelser. Hver medeier rapporterer sin andel av eiendommen, med den totale skatte summen fordelt etter hver persons eierandel.

Frist for innlevering for ikke-utleide eiendommer

For ikke-utleide eiendommer er fristen for å sende inn Modelo 210 31. desember året etter skatteåret. Hvis du eide en eiendom i 2022 og brukte den til personlig bruk eller den sto tom, ikke glem at det er obligatorisk å levere en Modelo 210 selvangivelse innen 31. desember 2023. Alternativt kan ikke-bosatte eiere av eiendom i Spania velge en Direkte Debet-ordre, som flytter betalingsfristen til 23. desember 2023.

Derimot, for eiendommer som genererer leieinntekter, må ikke-bosatte eiere av eiendom erklære denne inntekten kvartalsvis. Fristene faller innen de første 20 dagene i april, juli, oktober og januar for foregående kvartal. For eksempel må leieinntekt fra tredje kvartal av 2023 (juli – september) rapporteres innen 20. oktober 2023.

Beregning av Skatt for Ikke-Bosatte

Beregningen av den årlige skatten for antatt inntekt for ikke-bosatte innebærer å bestemme antatt inntekt på ikke-utleide eiendommer. Dette er resultatet av å multiplisere 2 % eller 1,1 % med eiendommens kadastrale verdi. Den antatte inntekten, generert uavhengig av eiendommens bruk, deles deretter proporsjonalt blant eierne. Skatteplikten beregnes ved å multiplisere den antatte inntekten med den gjeldende skattesatsen (24 % for ikke-EU-borgere og 19 % for skattebetalere i EU, Norge, Island og Liechtenstein).

Konsekvenser av å ikke overholde fristen

Å unnlate å levere skatteerklæringen i tide kan resultere i bøter og straffer, som kan være minst 50 % av den skyldige skatten, i tillegg til den opprinnelige skatteregningen. Renter for sen betaling kan også gjelde. Frivillig innsending før skattemyndighetene griper inn, kan bidra til å unngå straffer. Tillegg for sen betaling varierer fra 1 % til 15 %, avhengig av forsinkelsens varighet.

Lever din Modelo 210 i med IberianTax

Mange eiere av eiendom i Spania bruker en regnskapsfører eller advokat for å levere disse skattene. Det kan koste hundrevis av euro – noen ganger mer enn selve skatten! Men frykt ikke, IberianTax gjør innlevering av skattene dine stressfri og sparer deg for penger!

IberianTax har en online plattform som er spesifikt designet for ikke-bosatte for ikke bare å redusere kostnader, men også gjøre prosessen enklere enn noen gang. Faktisk er det så enkelt at selv om du aldri har sendt inn en spansk skatteerklæring, vil du kunne forberede din Modelo 210 online, raskt og enkelt på få minutter! Du kan til og med gjøre alt hjemmefra for bare 34,95€!

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et spørreskjema, komplett med trinn-for-trinn veiledning, og IberianTax sitt team av skatteeksperter vil beregne din skatt for deg. Når de har gjort det, trenger du bare å betale via IberianTax sin trygge og sikre portal, og de vil sende inn din Modelo 210 til myndighetene. Det kunne ikke vært enklere!

Som et spesialtilbud for lesere hos Eiendom i Spania.no, tilbyr IberianTax en eksklusiv 10 % rabatt på din første levering med IberianTax. Bare registrer deg ved å bruke denne lenken, og rabatten vil bli automatisk anvendt. Opplev stressfri skatteinnlevering skreddersydd for ikke-bosatte, nå med en ekstra insentiv!

Innholdsfortegnelse

Finn ditt drømmeobjekt ved å bli kontaktet inntil 3 av de beste kjøpsmeglerne.

Fler artikler

uk spain
Les Mer
Nordmenn Spania
Les Mer
Spansk testament
Les Mer
Kjøpe bolig i spania
Les Mer

Planlegger du å kjøpe eller selge bolig?

Godt jobba!

Vi setter deg fortløpende i kontakt med de beste meglerne som vil hjelpe deg i mål med ditt ønske.

Lykke til!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.