...

Finne eiendom i Spania: Slik leter du

Innholdsfortegnelse

En av grunnene til at det er lurt å bruke en eiendomsmegler som er til å stole på når du leter etter en bolig i Spania er at de kan gi deg korrekt informasjon. Det er en del feller man kan gå i når man selv leter etter objekter.

Om man leter etter objekter på en meglers hjemmesider vil man ikke finne alle eiendommene som ligger til salgs i området man ønsker. Det kan derfor være nyttig om man ønsker å lete selv å bruke nettsider som Idealista og finn der flere meglere legger ut sine objekter.

Bruk av boligannonser: Vær obs på dette

Når du skal søke etter eiendom i Spania på nettsider som samler boligannonser fra flere meglere, slik som f eks Idealista kan man ofte komme over at et og samme objekt ligger ute ligger flere ganger med forskjellige meglere. Akkurat dette er ganske normalt da det er mange selgere som velger å hyre inn flere meglere til å selge det samme objektet. 

Men, det hender også at den samme boligen oppgis å ha forskjellig pris, antall soverom, kvadratmeter, varierende etage og også informasjon om at den både er med og uten heis eller med eller uten garasje. Da er det ikke så enkelt for deg som kunde å vite hva som stemmer om eiendommen. Når det gjelder adressen som oppgis i kartet er denne også ofte ukorrekt. Mange ganger opplyses det om at adressen er fjernet for å beskytte eier. Så om du leter i et helt spesifikt område eller urbanisasjon vil det enkleste være å få hjelp av megler som har oversikt over hvor boligene ligger.

Her er et eksempel på en leilighet der prisen varierer fra 99.850 EUR – 101.000 EUR.

Den oppgis både å ligge i 1. Etage og 2. etage. På 3 av 5 annonser er det fremhevet at garasje er inkludert.

Kvadratmeterne oppgis fra 42 kvm – 65 kvm og det er noen som hevder det er heis og noen som hevder det ikke er heis.

Samme leilighet, ulik informasjon

Det kan også forekomme at boligen du spørr om allerede har blitt solgt for lenge siden.

Dette er fordi det desverre finnes en del useriøse meglere der ute som ikke har sjekket opp informasjonen om boligen nøye nok. De har bare tatt bilder fra andre å funnet på deler av informasjonen.

Alt dette er for at du skal kontakte de slik at de kan hjelpe deg med å finne objekter. Det er ikke nødvendigvis den megleren som skriver at leiligheten har mest kvadratmeter og flest soverom som er den beste megleren å bruke når du skal kjøpe bolig i Spania.

Det er viktig å huske på at i Spania er det ikke de samme kravene til utdanning for å bli eiendomsmegler eller starte et eiendomsmeglerselskap, slik som det er i Norge. Derfor gjør man lurt i å sjekke at eiendomsmegleren man velger å benytte seg av jobber for et selskap som har holdt på en stund. En eiendomsmegler som snakker skandinavisk vet ofte hva folk som er fra Norge forventer seg av veiledning og informasjon i prosessen med å kjøpe bolig i Spania.

Få hjelp av en eiendomsmegler

Om du finner en boligannonse på for eksempel Idealista som du synes er interessant kan du legge ved linken til denne annonsen i vårt skjema. Da vil meglerne kunne sjekke opp for deg om denne boligen har korrekt informasjon og hjelpe deg å sette opp visning på denne og andre lignende eiendommer. Meglerne har tilgang til systemer der de kan se alle eiendommene som ligger til salgs.

Innholdsfortegnelse

Finn ditt drømmeobjekt ved å bli kontaktet inntil 3 av de beste kjøpsmeglerne.

Fler artikler

uk spain
Les Mer
Nordmenn Spania
Les Mer
Spansk testament
Les Mer
Kjøpe bolig i spania
Les Mer

Planlegger du å kjøpe eller selge bolig?

Godt jobba!

Vi setter deg fortløpende i kontakt med de beste meglerne som vil hjelpe deg i mål med ditt ønske.

Lykke til!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.