Hvorfor kjøpe eiendom i Marbella?

kjøp bolig i Marbella

Innholdsfortegnelse

Marbella, kalt både Europas California og Spanias St. Tropez er blitt et meget populært sted for nordmenn å kjøpe eiendom i Spania.

Hvorfor er Marbella blitt så populært?

En av hovedgrunnene til at Marbella er blitt et så populært sted for nordmenn å kjøpe eiendom er at Marbella har de mildeste vintrene i Europa. Marbella har i snitt 320 soldager pr år og en årlig gjennomsnittstemperatur på over 20 grader. Her har både flotte strender og mange golfbaner. Marbella kan også by utsøkte matopplevelser, lukseriøse fasiliteter og et meget bra uteliv. I 2022 ble Marbella kåret til det mest eksklusive reisemålet i Europa, Marbella kom også på andre plass i kåringen beste destinasjon gjort av European Best Destinations.

Marbella har fantastiske strender

I Marbella er det intet mindre enn 8 strender og to marinaer som har fått blått flagg sertifisering. Dette er en miljøsertifisering som gis til de strendene som oppfyller visse krav om miljøinformasjon, vannkvalitet, sikkerhet og servicetilbud. 

Følgende stender i Marbella har blått flagg:

  • Adefas-Alicate Beach
  • El Cable
  • Venus
  • Bajadilla
  • El Faro
  • Casablanca Beach
  • Puerto Banús Beach
  • Playa de San Pedro de Alcántara

Europas golf hovedstad

Marbella er kjent som Europas golf hovedstad, Marbella ligger i Malaga provinsen som har intet mindre enn 52 golfbaner. Et meget populært område for nordmenn å kjøpe eiendom i Marbella er i Nueva Andalucia, også kjent som “Golf dalen”.

Fantastisk mat

I Marbella har man alt fra hyggelige strand restauranter (Chiringuitos) til Michelin restauranter. Man finner mat i alle prisklasser. Her har man mat fra alle verdens hjørner. Man får tak i alt fra autentisk spansk tapas og sushi til svenske kjøttboller. Marbella er en fantastisk mat destinasjon.

Marbella er en allsidig destinasjon med mange muligheter i nærheten

Fra Marbella kan man sette seg i bilen i ca 2 timer for så å ta på seg ski og suse nedover bakkene i Sierra Nevada hvor sesongen kan vare fra november til mai.

Er man glad i å gå i fjellet har man flere gode turmuligheter. Den mest populære fjellturen i Marbella er å bestige La Concha. Fjelltoppen ruver 1.200 meter over havet og gir deg utsikt over hele Marbella. Turen tar 7-8 timer og er middels vanskelighetsgrad. Høysesongen for å bestige La Concha er fra september til mai.

Caminito del Rey er en 7,7 kilometers vandring i fantastiske omgivelser i opptil 400 meters høyde langs fjellveggen. Caminito del Rey betyr Kongens lille sti, det er et meget passende navn for denne aktiviteten. Tidligere var denne attraksjonen kjent som “Verdens farligste sti” å ble stengt i år 2000. Stien ble renovert og ble gjenåpnet i 2015. Nå er denne attraksjonen blitt en av de mest populære i Spania.

Under 3 timer fra Marbella finner man også Skydive Spain, hvor man kan hoppe i fallskjerm fra 15.000 fot. Dette er det lengste fritt fall hoppet i Europa. Man er i fritt fall i over ett minutt.

Gunstigere skatter og avgifter ved kjøp av eiendom i Marbella

Marbella ligger i Andalusia som har tilrettelagt godt for kjøp av eiendom. De har både endret overføringsskatten (Transfer Tax) til 7% fra opptil 10% tidligere, fjernet Wealth Tax fra og med 2023 og endret dokumentavgiften (Stamp Tax) ved kjøp av nybygg fra 1,5-1,2%. 

Gode muligheter for utleieinntekter

Marbella er et av Spanias mest populære feriemål, og det er høy etterspørsel etter utleieboliger. Med sine mange golfbaner og fantastiske vinterklima tiltrekker Marbella seg turister hele året, ikke kun om sommeren. Om du kjøper eiendom i Marbella kan det generere en god passiv inntekt når man ikke er der selv. Det er mange selskaper i Marbella som hjelper til med hele utleie forholdet slik at du som eier av eiendommen kan slappe av mens eiendommen jobber for deg. Det er dog viktig når man kjøper eiendom i Spania som man tenker å leie ut at man sjekker opp at det er lov å leie ut eiendommen. Noen urbanisasjoner kan legge restriksjoner på f. Eks korttidsutleie. Dette kan ikke ha tilbakevirkende kraft om du som eier allerede har anskaffet utleie lisens for korttidsutleie.

Hvordan har prisene på eiendom i Marbella utviklet seg det siste året?

Prisene i Marbella har steget med 19,9% siden januar 2022

Oppsummering

Marbella er et perfekt område i Spania for å investere i eiendom på grunn av sin gunstige beliggenhet med tanke på gode temperaturer hele året. Regjeringen har også gjort det gunstigere både skatte og avgiftsmessig å kjøpe i hele Andalusia regionen. Turister hele året som gjør eiendommene til gode utleieobjekter.

Ønsker du å kjøpe eiendom i Marbella? Fyll ut skjemaet så setter vi deg i kontakt med de beste skandinavisktalende meglerne i Marbella!

Innholdsfortegnelse

Finn ditt drømmeobjekt ved å bli kontaktet inntil 3 av de beste kjøpsmeglerne.

Fler artikler

uk spain
Les Mer
Nordmenn Spania
Les Mer
Spansk testament
Les Mer
Kjøpe bolig i spania
Les Mer

Planlegger du å kjøpe eller selge bolig?

Godt jobba!

Vi setter deg fortløpende i kontakt med de beste meglerne som vil hjelpe deg i mål med ditt ønske.

Lykke til!