...

Nordmenn kjøpte flere boliger i Spania i 2022

Innholdsfortegnelse

Stadig flere nordmenn realiserer drømmen om feriebolig å velger å kjøpe bolig i Spania. I 2021 var det registrert 30.973 norske skatteytere med bolig i Spania. Opp fra 29.446 i 2020. Dette ifølge tall fra SSB. Nå har tallene fra Spanias eiendomsregister kommet ut. Tallene viser at trenden med at nordmenn velger å kjøpe Spania fortsatt er stor.

Hvor mange nordmenn kjøpte bolig i Spania i 2022?

Tall fra Spanias eiendomsregister Registradores de España viser at det i 2022 ble kjøpt hele 1.141 boliger i Spania der kjøperne var nordmenn.

Hva er det som lokker med Spania?

Noen av de største grunnene til at nordmenn velger å kjøpe bolig i Spania er det varme klimaet og de lave levekostnadene. Sammenlignet med Norge så er prisene på mat og alkohol mye hyggeligere i Spania. Det er også gode muligheter for leieinntekter om man har en bolig i Spania. Klimaet om vinteren er behagelig og for noen er det også helsefremmende å kunne slippe unna de kalde vintrene i Norge. Det er også mange boliger i Spania som ligger i nærheten av golfbaner og disse kan man ofte leie ut hele året, da golfsesongen i Norge ofte ikke er så lang. Om man har kjøpt som en investering for å drive med utleie er det positivt at Spania ikke lengre har en like definert høysesong som tidligere.

Svenskene går foran

Det er blitt en populær investering for svenskene å kjøpe i Spania. Svenskene har i flere år ligget foran nordmenn med tanke på å kjøpe bolig i Spania. De fortsatte også å kjøpe boliger i 2022. Det ble registrert hele 3.893 eiendommer i Spania med svensk kjøper i 2022. Svenskene har også historisk sett kjøpt mer eiendom i Spania enn nordmenn.

Hett boligmarked i Spania

Boligmarkedet i Spania har vært stigende det siste året. I perioden fra januar 2022 har boligprisene i Spania steget med 5,4%. Økningen har vært høyere i de mest populære områdene for nordmenn å kjøpe feriebolig. Mest steg boligprisene i Marbella på Costa del sol med 19,9%. Costa del Sol er et av de stedene det er mest populært blant nordmenn å kjøpe bolig i Spania. Til sammenligning steg prisene i Norge med 5,3% i 2022. Leieprisene i Spania har også økt det siste året. Enkelte regioner som er populære har også senket avgiftene ved kjøp. Dette er positivt for nordmenn som ønsker å investere i eiendom i Spania.

Innholdsfortegnelse

Finn ditt drømmeobjekt ved å bli kontaktet inntil 3 av de beste kjøpsmeglerne.

Fler artikler

uk spain
Les Mer
Nordmenn Spania
Les Mer
Spansk testament
Les Mer
Kjøpe bolig i spania
Les Mer

Planlegger du å kjøpe eller selge bolig?

Godt jobba!

Vi setter deg fortløpende i kontakt med de beste meglerne som vil hjelpe deg i mål med ditt ønske.

Lykke til!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.