Eiendom i Spania i første kvartal 2023 – Flere kjøpte

Innholdsfortegnelse

Stadig flere nordmenn realiserer drømmen om feriebolig å velger å kjøpe eiendom i Spania. I 2022 ble det kjøpt 1.141 eiendommer i Spania der kjøperne var norske. I første kvartal ble det registrert enda flere eiendommer kjøpt av nordmenn.

Hvor mange nordmenn har kjøpt eiendom i Spania hittil i 2023?

Tall fra Spanias eiendomsregister Registradores de España viser at det i første kvartal 2023 ble kjøpt 261 eiendommer i Spania der kjøperne var nordmenn. Dette utgjorde 1,14% av alle eiendommer solgt i Spania hittil i 2023.

Hva er det som lokker med Spania?

Noen av de største grunnene til at nordmenn velger å kjøpe eiendom i Spania er det varme klimaet og de lave levekostnadene. Sammenlignet med Norge så er prisene på mat og alkohol mye hyggeligere i Spania. Det er også gode muligheter for leieinntekter om man har en eiendom i Spania. Klimaet om vinteren er behagelig og for noen er det også helsefremmende å kunne slippe unna de kalde vintrene i Norge. Det er også mange boliger i Spania som ligger i nærheten av golfbaner og disse kan man ofte leie ut hele året, da golfsesongen i Norge ofte ikke er så lang. Om man har kjøpt som en investering for å drive med utleie er det positivt at Spania ikke lengre har en like definert høysesong som tidligere.

Hett boligmarked i Spania

Boligmarkedet i Spania har vært stigende det siste året. I 2023 har prisene i Spania steget med 3,7%. I perioden fra april 2022 til april 2023 har boligprisene i Spania steget med 7,3%. (Dette ifølge tall fra Idealista) Økningen har vært høyere i de mest populære områdene for nordmenn å kjøpe feriebolig. Costa del Sol er et av de stedene det er mest populært blant nordmenn å kjøpe bolig i Spania.

Innholdsfortegnelse

Finn ditt drømmeobjekt ved å bli kontaktet inntil 3 av de beste kjøpsmeglerne.

Fler artikler

uk spain
Les Mer
Nordmenn Spania
Les Mer
Spansk testament
Les Mer
Kjøpe bolig i spania
Les Mer

Planlegger du å kjøpe eller selge bolig?

Godt jobba!

Vi setter deg fortløpende i kontakt med de beste meglerne som vil hjelpe deg i mål med ditt ønske.

Lykke til!