Pris på boliger i Marbella steg med nesten 20%

Marbella havn bolig

Innholdsfortegnelse

Costa del Sol er en av de mest populære destinasjonene for å kjøpe bolig i Spania. Stedet har en vakker kystlinje, sol, en mengde golfbaner og et pulserende natteliv, noe som gjør det til et ideelt sted for  å kjøpe ferieboliger og permanente boliger. I denne artikkelen vil vi se nærmere på eiendomsprisene langs Costa del Sol, spesielt i områdene Marbella, Fuengirola og Mijas.

Marbella

Boligprisene i Marbella har siden januar 2022 økt med hele 19,9% til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 4.121 euro ifølge data fra den spanske eiendoms portalen Idealista. Dette at Marbella har hatt den største økningen i boligprisene av alle de store spanske kommunene. Boligprisene i Marbella er nå på sitt høyeste noen gang. En av årsakene til dette er at det er mange utenlandske, deriblant nordmenn som kjøper boliger i Marbella i Spania.

Andre byer på Costa del Sol med høy vekst

To andre byer på Costa del Sol som også hadde tosifret vekst det siste året er Mijas med 14,2% økning i boligprisene og Fuengirola med 12,1% økning i boligprisene.

Malaga by har økt med 8% fra januar 2022 til januar 2023.

Spania generelt

Spanias totale økning i boligprisene fra januar 2022 til januar 2023 ligger på 5,4% noe som er langt over gjennomsnittlig vekst i prisene for å kjøpe bolig i Spania.

Andre byer med sterk vekst

Idealista har også tatt for seg andre store byer i Spania som har hatt høy vekst i prisene på bolig. Santa Cruz de Tenerife har hatt en økning på 18,7%, Alicante har hatt en økning på 13,2%. Valencia har hatt en økning på 11,4%. Guadalajara har hatt en økning på 11,3% og Cuenca har hatt en økning på 10,8%.

Palma har hatt en økning i prisene på bolig på 9,9% noe som gjør Palma til den provinshovedstaden med høyest økning. I Palma er snittprisen nå på 3.462 euro pr kvadratmeter.

Lønnsom investering

For de nordmennene som har kjøpt bolig i Spania, har det det siste året vist seg å være en lønnsom investering.

Ønsker du å kjøpe bolig i Spania? Fyll ut skjemaet her. Så setter vi deg i kontakt med seriøse meglere som kan hjelpe deg med å realisere din boligdrøm i Spania!

Innholdsfortegnelse

Finn ditt drømmeobjekt ved å bli kontaktet inntil 3 av de beste kjøpsmeglerne.

Fler artikler

uk spain
Les Mer
Nordmenn Spania
Les Mer
Spansk testament
Les Mer
Kjøpe bolig i spania
Les Mer

Planlegger du å kjøpe eller selge bolig?

Godt jobba!

Vi setter deg fortløpende i kontakt med de beste meglerne som vil hjelpe deg i mål med ditt ønske.

Lykke til!